Tips inför intensivkursen

Många kan vittna om riktigt roliga erfarenheter när de varit på intensivkurs för körkort i Stockholm. Sannolikheten är stor att även du kommer tycka att det är en rolig upplevelse. För många blir det en upplevelse som aldrig glöms och har man tur får man både lärare och kurskamrater man tycker om.

Var disciplinerad

Många tycker att det är enklare att studera hårt när man åker iväg på intensivkurs. Förmodligen har det just att göra med att man åker iväg, släpper det man har hemma och kan koncentrera sig helt och hållet på körkortet. Nu är det bara ditt körkort som gäller – i en eller två veckor framöver.

Om du inte studerar särskilt hårt kommer du säkerligen att ångra dig efteråt. När du väl har åkt iväg bör du passa på och verkligen få gjort det du behöver få gjort. Känslan när du väl har fått körkortet i handen är riktigt härlig.

Bil-ikon

Ha kul

Givetvis bör man studera med disciplin – men det gäller också att ha roligt. Förhoppningsvis träffar du kurskamrater du kan studera med för att göra undervisningen roligare. Det är också nu du kommer att få köra riktigt, riktigt mycket bil. Troligen kommer du tycka att det är roligt att känna att du får bra kontroll över bilen och ett bra samspel med andra trafikanter. När du väl känner dig trygg bakom ratten är det oftast riktigt kul att köra.

Sätt en bra budget

Hur säker känner du dig på din körförmåga? Om du är orolig för att körlektionerna du bokat inte kommer att räcka är det bra att ha lite pengar undanstoppade för extralektioner. Dessa kan oftast tas efter att intensivkursen är slut, men innan ditt inbokade förarprov hos trafikverket. Det här kostar som bekant några kronor, så sätt gärna en budget du kan stretcha lite.